Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 04:14:00

BLUES ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

H Koko Taylor

Koko Taylor
Born: September 28, 1935, Memphis, Tennessee
Also known as: Cora Walton
Η Koko Taylor γεννήθεκ στις 28 Σεπτεμβίου του 1935 στο Memphis, Tennessee
Ηταν επίσης γνωστή και ως Cora Walton
H Koko Taylor αποτελεί μία περίτρανη απόδειξη στην ιστορία των blues και ακόμη μπορεί να πει  ένα τραγούδι τόσο δυνατά και χαρούμενα από ποτέ.


Koko Taylor
Born: September 28, 1935, Memphis, Tennessee
Also known as: Cora Walton
Η Koko Taylor γεννήθεκ στις 28 Σεπτεμβίου του 1935 στο Memphis, Tennessee
Ηταν επίσης γνωστή και ως Cora Walton
H Koko Taylor αποτελεί μία περίτρανη απόδειξη στην ιστορία των blues και ακόμη μπορεί να πει  ένα τραγούδι τόσο δυνατά και χαρούμενα από ποτέ.Ως ζεστή και χαρισματική ερμηνεύτρια, είναι για πολλές δεκαετίες, αδιαμφισβήτητα η Βασίλισσα των Chicago Blues και η βασιλεία της κρατάει ακόμη για τα καλά.

Η καριέρα της Taylor άρχισε μετά την μετακίνησή της με τον άντρα της από το Memphis στο Chicago,όπου ήταν συγκεντρωμένα όλα τα τοπικά blues clubs.Μόλις άρχισε να παίζει με μπάντες αναμφίβολα φάνηκε ότι μπορούσε να σταθεί μόνη της όχι μόνο ανάμεσα σε άλλες γυναίκες τραγουδίστριες αλλά και σε πολλούς άντρες hitters  όπως οι σύγχρονοι Howlin’Wolf και Muddy Waters.Ανάμεσα στους θαυμαστές της ήταν και ο Willie Dixon, ο οποίος έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην άνοδο της καριέρας της.

Η ηχογράφησή της στο αυθεντικό της κομμάτι με τίτλο « Wang Dang Doodle”έφτασε σε υψηλά σημεία σε ρυθμό και στα blues charts, έκαναν εκατομμύρια πωλήσεις και παραμένει ένα από τα κλασσικά της κομμάτια.Για περισσότερο από 20 χρόνια αγώνα κέρδισε το πολύτιμο W.C Handy Award. Οντας η ίδια θρύλος, έχει συγκριθεί με τους μεγαλύτερες blues τραγουδίστριες όπως την Bessie Smith και την Big Mama Thornton.Στο τέλος της δεκαετίας του 1980 η Taylor ξεπέρασε τα προβλήματα υγείας και τη δυσκολία να διατηρήσει την φήμη της ως ερμηνεύτρια και καλλιτέχνης ηχογραφήσεων των παθιάρικων και συναισθηματικών blues.

Απαραίτητα ακούσματα:” I’ m a Woman’, ‘ Wang Dang Doodle” , “ What Kind of Man is This”. “ I Got What it Takes”.