Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 23:01:51

ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ;

Ο Howard Duane Allman και οι εξαιρετικές διακρίσεις του

 

 

O αμερικανός Howard Duane Allman ηταν ενας εκπληκτικός μουσικός/κιθαρίστας,απο το Nashville, ενας περιζήτητος session μουσικός τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της θητείας του με την μπάντα, των Allman αφού έπαιζε με καθιερωμένους αστέρες όπως ο King Curtis, Aretha Franklin, Wilson Pickett και Herbie Mann. Επίσης, συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στο άλμπουμ του 1970 "Layla and Other Assorted Love Songs" από τους Derek and the Dominos.

Οι δεξιότητες του Duane Allman ως κιθαρίστα συμπληρώθηκαν με κάποιες προσωπικές ιδιότητες/ικανότητες, όπως η ένταση, το drive του και την δυνατότητα να δημιουργεί εξαιρετικές παραγωγές.

Tο ψευδώνυμο του υπέροχου μουσικού ηταν το "Skydog" που του το "εβγαλε" ο Pickett ,και συγκεκριμένα ξεκίνησε να τον φωνάζει «Skyman," και αργότερα "Skydog," για την εμπιστοσύνη που ο wilson Pickett για τον νεαρό Duane που γιαυτόν ήταν πάντα ο "εκεί πάνω".

Το 2003, το περιοδικό Rolling Stone κατέταξε τον Duane Allman στο Νο 2 στην λίστα με τους 100 καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών, τη δεύτερη θέση μετά τον Jimi Hendrix, και το 2011 κατετάγη στο Νο 9.

Ο Duanne έπαιζε με μια Gibson Les Paul και δύο μπάσο ενισχυτές  50-watt Marshall  διακρίθηκε για το παιξιμό του αλλά και τον ήχο της κιθάρας του ως τον καλύτερο όλων των εποχών από το "Guitar Player". 

 

Σάββας Συνοδινός