Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 09:13:01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΞΙΖΕΙ

Συναυλία WASP Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 (review)

Συναυλία WASP  23 Νοεμβρίου 2012 Gagarin

 

new_picture

 

Το δελτίο τύπου έκανε λόγο για δίωρη συναυλία,χωρισμένη σε τρία μέρη.
Στο πρώτο,τραγούδια ως και το Headless Children.Το δεύτερο αφιερωμένο στο Crimson Idol με ταυτόχρονη προβολή ταινίας δια χειρός Blackie Lawless.
Στο τρίτο οι νεώτερες δουλειές μαζί με παλιά αγαπημένα.Είχα καιρό να δω τους WASP και το δίωρο με την ταινία ακουγόταν ελκυστικό.
Έφτασα έξω απ’το Gagarin γύρω στις 9.20.Βρήκα μέγα πλήθος και τις πόρτες κλειστές.Λίγο πριν είχε θυροκολληθεί ανακοινωση που έλεγε ότι η συναυλία αναβάλεται για τεχνικούς λόγους.Η ανακοίνωση μαζεύτηκε λίγο αργότερα και μας είπαν ότι η συναυλία θα γίνει.Η ώρα όμως περνούσε και ο κόσμος είχε γεμίσει τα δυο πεζοδρόμια και τη μισή λωρίδα της Λιοσίων προκαλώντας πρόβλημα στην κυκλοφορία.Τελικά οι πόρτες άνοιξαν στις 22.45 και σιγά σιγά οι χίλιοι και πλέον οπαδοί που ξεροστάλιαζαν απ’έξω άρχισαν να μπαίνουν στο Gagarin.Ομολογουμένως είχα καιρό να δω το Gagarin με τόσο κόσμο.
Η σκηνή ήταν σπαρτιάτικη.Τα απολύτως απαραίτητα και πουθενά οθόνες για την προβολή της ταινίας του β’ μέρους.Η συναυλία άρχισε επιτέλους στις 23.45.Ήταν μια συναυλία light που έγινε για να μην μπουν συγκρότημα και διοργανωτές στη διαδικασία επιστροφής εισιτηρίων,προκαταβολών κτλ και κυρίως για να μην έχουμε επεισόδια έξω από το Gagarin το βράδυ της Παρασκευής.Η συναυλία κράτησε με το ζόρι 80 λεπτά.Σε όλη τη διάρκεια της ήταν εμφανές ότι η μπάντα έκανε αγγαρεία. Η βιντεοπροβολή δεν έγινε ποτέ, το setlist ήταν λειψό και κάποια από τα τραγούδια που έπαιξαν ήταν κουτσουρεμένα.Ο Blackie είχε ελάχιστη επικοινωνία με το κοινό. Για την ταμπακιέρα μας μίλησε λίγο πριν το τέλος, ζητώντας συγγνώμη για την ταλαιπωρία,η οποία οφειλόταν σε τεχνικούς λόγους.Πριν τη συναυλία, αντίστοιχη ανακοίνωση έγινε από τα μεγάφωνα και από τους διοργανωτές.

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος λίγο μετά τη μία χωρίς φυσικά encore.
Γιατί έγιναν όλα αυτά;Γιατί ο Blackie είχε όντως τεχνικό πρόβλημα.Στην τσέπη του.Ήθελε να πουλήσει το merchandise της μπάντας χωρίς να πληρώσει ΦΠΑ.Όταν οι διοργανωτές του είπαν όχι απείλησε να σηκωθεί να φύγει.Οι διοργανωτές απείλησαν να κρατήσουν τον εξοπλισμό μέχρι να επιστραφούν τα χρήματα της αμοιβής που προκαταβολικά είχε πάρει το συγκρότημα και μετά από διαβουλεύσεις επιπέδου Eurogroup,έλαβε χώρα το δείγμα συναυλίας.
Για μένα,αυτό που έπρεπε να κάνουν οι διοργανωτές ήταν να βγουν και να πουν στον κόσμο ότι η συναυλία ακυρώνεται και τον λόγο της ακύρωσης.
Έτσι θα πετούσαν το μπαλάκι στη μπάντα και ας προσπαθήσει μετά ο Blackie να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου.
Προσωπικά μπορεί να έβαλα τους WASP στη μαύρη λίστα,είμαι σίγουρος όμως πως αν βρεθεί διοργανωτής να τους φέρει και του χρόνου,πολλοί θα ξεχάσουν ό,τι έγινε και θα πάνε.Σε αυτούς έχω να πω το εξής: Αν παραγγείλεις πίτσα γίγας 4 τυριά και παραλάβεις μαργαρίτα ατομική,θα ξαναπαραγγείλεις από την ίδια πιτσαρία; Μήπως να αρχίσουμε να βλέπουμε τη σχέση μας με συναυλίες,συγκροτήματα και διοργανωτές με αυτή τη λογική;

Γιάννης Αμυγδαλάς