Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 10:04:53

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΞΙΖΕΙ

Την επόμενη εβδομάδα η Google τι θα ανακοινώσει?

 

google


Η Google και η πόλη του Ώστιν, στο Τέξας, θα προβεί σε αυτό που αποκαλείται ως μια «πολύ σημαντική ανακοίνωση» την επόμενη εβδομάδα — τουλάχιστον, σύμφωνα με ένα σωρό προσκλήσεων που έχουν σταλεί στους δημοσιογράφους τις τελευταίες ώρες.

Το VentureBeat κάνει εικασίες ότι η εταιρεία θα αποκαλύψει την επόμενη πόλη που θα επιλεγεί για να γίνει μέρος του έργου Fiber Google, το οποίο ο γίγαντας αναζήτησης ξεκίνησε στην περιοχή Kansas City πέρυσι. Ή ότι το Ώστιν μπορεί να γίνει το σπίτι της τελευταίας πανεπιστημιούπολης της Google.

Σε περίπτωση που σας διέφυγε, η ιδέα της Google με το Google Fiber είναι να προσφέρει εξαιρετικά γρήγορες συνδέσεις ευρυζωνικού διαδικτύου ταχύτητας 1 gigabit — σχεδόν, αλλά όχι εντελώς αποκλειστικά στις ΗΠΑ — μαζί με την υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης, όλα μέσω των δικών της γραμμών οπτικών ινών.

Ένας λόγος που κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι το Google Fiber είναι ότι μήνες πριν, η Google εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την υπηρεσία της, υπέβαλε πρώτη αίτηση στις τοπικές ρυθμιστικές αρχές να επιτρέψουν να το πράξει, και καλύφθηκε ευρέως από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. (Τα δικαιώματα καλωδιακής τηλεόρασης, στις περισσότερες πολιτείες, ρυθμίζονται σε επίπεδο πόλης ή νομού.) Δεν υπήρξε καμία διαρροή για κανονιστική έγκριση στο Ώστιν.

Τι άλλο θα μπορούσε να είναι; Ένα νέο κτίριο; Ίσως. Υπάρχουν πολλές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Apple και της Dell, με μεγάλη παρουσία στο Ώστιν. Ή ίσως αφορά απλά το δωρεάν Wi-Fi για μερικές γειτονιές. Η Google το έκανε αυτό στη Νέα Υόρκη — όχι σε ολόκληρη την πόλη, προσέξτε, μόνο στη γειτονιά γύρω από την τεράστια έδρα της στο Τσέλσι του Μανχάταν — νωρίτερα φέτος, και μάλιστα κατάφεραν να έχουν το δήμαρχο Bloomberg αυτοπροσώπως στην ανακοίνωση.

Αν είναι το Google Fiber, μπορεί να σημαίνει ότι η Google έχει ανακοινώσει απλώς την πρόθεσή της να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα περιλαμβάνει την αναζήτηση τοπικής κανονιστικής έγκρισης. Πράγματι, το Ώστιν έχει αναλάβει μια σειρά δράσεων για να είναι μεταξύ των επόμενων πόλεων στις οποίες η Google θα φέρει τις οπτικές ίνες της.


telecomsnews.gr