Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 01:52:47

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Violin Doom Metal Misery!!!!Συνέντευξη των Promethean Misery.

                                                                                  

Οι Promethean Misery από την Αυστραλία, είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση one man band. Φανταστείτε βαριά αργόσυρτη και μελαγχολική doom metal μουσική,άλλα όχι με κιθάρα αλλά με το ήχο ηλεκτρικού βιολιού με παραμόρφωση!Αυτό σε συνδυασμό με τον πανέμορφη φωνή της δημιουργού της μπάντας Samantha Kempspter, δημιουργεί ένα αποτέλεσμα το οποίο πρέπει να ακούσεις καλά για να νιώσεις το μεγαλείο του!Μόλις κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους δίσκο και η Samantha μας λέει τα πάντα γύρω από την μουσική της σε αυτήν την συνέντευξη.


SR: Γειά σου Σαμάνθα! Πώς είσαι; Πες μας ένα σύντομο βιογραφικό των Promethean Misery.

PM: Εϊ, σε ευχαριστώ που με έχετε εδώ!Λοιπόν, οι Promethean Misery είναι το προσωπικό μου project που είναι μαζί μου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Δημιουργώ (σκοτεινή) μουσική για πολύ καιρό από όσο θυμάμαι. Αλλά δεν είχα κυκλοφορήσει ουσιαστικά κάτι μέχρι το 2016 . Η δημιουργία του ήχου των Promethean Misery εξελίχθηκε από συνθέσεις βασισμένες σε πιάνο και φωνή , στον πιο πρόσφατο βαρύτερο, βασισμένο στο παραμορφωμένο βιολί ήχο. Παρά την μεταφορά μεταξύ των διαφορετικών ενορχηστρώσεων, στην πάροδο του χρόνου, το βασικό ύφος της μουσικής παραμένει ίδιο, μελαγχολική και με χαμηλό ρυθμό. Μέχρι στιγμής έχουμε κυκλοφορήσει 2 EPs ένα 20λεπτό single και η τελευταία μας κυκλοφορία το “Tied Up With Strings” που είναι ένα ολοκληρωμένο album και κυκλοφόρησε από την PRC music.

SR: Πώς δημιουργήθηκε το όνομα της μπάντας;

PM: Λοιπόν, είμαι σίγουρη ότι στους περισσότερους αναγνώστες σας είναι γνωστός ο Έλληνας Θεός Προμηθέας. Το κομμάτι της ιστορίας του που αποτελεί έμπνευση για το όνομα του project μου ήταν το βασανιστήριο του να είναι δεμένος σε ένα βράχο ,ενώ το συκώτι του τρωγόταν καθημερινής βάσεως από έναν αετό. Για μένα, Promethean Misery σημαίνει επώδυνο καθημερινό βασανιστήριο που μετατρέπεται σε μία αιώνια μιζέρια.

SR: Πες μας μερικές πληροφορίες σχετικά με τη νέα σου δουλειά “Tied Up With Strings”.

PM: Το “Tied Up With Strings” είναι η πρώτη πλήρης μου δουλειά που παρουσιάζει το παραμορφωμένο βιολί σαν οδηγήτρια δύναμη. Είμαι metalhead αλλά δεν παίζω κιθάρα, για αυτό αυτή είναι η απάντηση μου του πώς να δημιουργήσεις heavy μουσική χωρίς να χρησιμοποιήσεις μία εξάχορδη. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα για τους στίχους, είναι παρμένοι κυρίως από εμπειρίες ζωής και από την στιγμή που η ζωή δεν ακολουθεί γραμμική πορεία,δεν το κάνουν ούτε οι στίχοι.

SR: Παίζεις όλα τα όργανα σε αυτήν την κυκλοφορία;Πόσο δύσκολο ήταν ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας one man band;

PM: Ναι, είναι μια εξολοκλήρου ατομική δουλειά, από την αρχή μέχρι το mastering που πήρα τον σύντροφο μου Kurt Neist για να γυαλίσει το αποτέλεσμα για εμένα. Δουλεύοντας ατομικά δεν είναι πολύ δύσκολο, όσο εξαιρετικά χρονοβόρο. Τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα αφορούν τον χρόνο και την δημιουργικότητα. Δουλεύοντας ατομικά ,μπορώ να δημιουργήσω ότι θέλω, όποτε θέλω και το μουσικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι μακρύ όσο χρειάζεται. Αλλά, δεν έχω κάποιον να παρέμβει στις ιδέες μου και όλα όσα αφορούν το project μου, εξαρτιούνται μόνο από εμένα.

SR: Πόσο νομίζεις ότι η τεχνολογία βοηθάει τους καλλιτέχνες;

PM: Μαζικά! Η συλλογή των ηχογραφήσεων μου έχει γίνει με την χρήση ηλεκτρικών οργάνων και δεν θα μπορούσα να κάνω όσα έχω κάνει χωρίς την βοήθεια του λογισμικού ηχογράφησης. Πέραν τούτου, η τεχνολογία είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για προώθηση, ακρόαση, διαμοιρασμό και αγορά μουσικής.

SR: Πότε και πώς άρχισε το ταξίδι σου στη μουσική;

PM: Είχα πάντα μια ισχυρή έλξη για τη μουσική. Όταν έμαθα πώς να χρησιμοποιώ τα δάχτυλα μου,αυτά έκαναν ήχους στα μουσικά όργανα. Άρχισα την επίσημη εκπαίδευση με το πιάνο και το βιολί ως παιδί. Το πάθος μου για τη μουσική heavy metal άρχισε στην εφηβεία μου. Έτσι, οι Promethean Misery είναι βασικά αυτή η μουσική διαδρομή, ένας πιανίστας / βιολιστής που ακούει metal.

SR: Πώς είναι η Αυστραλιανή metal σκηνή;

PM: Απομακρυσμένη, διασκορπισμένη και τοπική, αλλά οι οπαδοί είναι αληθινοί και πιστοί, και όλοι προσπαθούμε να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει ένα κυρίαρχο στύλ στη σκηνή της Αυστραλίας αυτές τις μέρες, το οποίο είναι πραγματικά ανανεωτικό και να κρατά τοπικά και διαπολιτειακά με ενδιαφέροντες συναυλίες. Έχω δει μια σταδιακή άνοδο στο Doom Metal όλα αυτά τα χρόνια, μερικά από τα οποία συγκροτήματα έχουν γίνει τα αγαπημένα μου. Θα θέλαμε να έχουμε περισσότερες διεθνείς εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται εδώ!

                                                           

SR: Πες μας μερικές πληροφορίες για τα άλλα project που παίζεις;

PM: Παίζω στη σκηνή του Σίδνεϊ από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής με την οποία ασχολήθηκα ήταν το Doom Metal, το οποίο είναι το προτιμώμενο ύφος μου. Οι προηγούμενες μπάντες μου ήταν οι Myraeth και Lycanthia, αλλά τώρα παίζω πλήκτρα στη Death / Doom μπάντα Death / Doom Cruciform. Συχνά κάνω session για μπάντες, που μπορεί να είναι ζωντανές ή studio ηχογραφήσεις, κάτι που μου αρέσει να κάνω.

SR: Υπάρχουν σχέδια για συναυλίες των Promethean Misery;

PM: Όχι Και μάλλον ποτέ. Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία και στρώματα στη μουσική μου που θα φαίνονταν είτε σαν μισοψημένη, είτε περισσότερο σαν ένας εφιάλτης, για να παιχτούν ζωντανά. Έτσι, παρά τα πολλά αιτήματα για να την πάω στη σκηνή, νομίζω ότι το μέλλον της μουσικής μου θα παραμείνει στο σπίτι / αυτοκίνητο στερεοφωνικά κλπ.

SR: Μελλοντικά σχέδια;

PM: Ναι, στην πραγματικότητα δουλεύω στην ολοκλήρωση ενός split album με τo συναδελφικό Doom Metal συγκρότημα Illimitable Dolor, για το οποίο και οι δύο είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι. Ελπίζουμε να το βγάλουμε μέχρι τα τέλη του 2018.

SR: Κάτι που θα ήθελες να προσθέσεις;

PM: Απλά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την συνέντευξη και που μοιράστηκες την μουσική μου με τους αναγνώστες σου.

SR: Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του Southernrock.gr .

PM: Σας ευχαριστώ για το διάβασμα,ακρόαση και που συνεχίζετε να υποστηρίζετε τη μουσική και τις μπάντες που αγαπάτε.

Facebook: https://protect-au.mimecast.com/s/djFwCANpnDCZl3p4fGrc0T?domain=facebook.com

YouTube: https://protect-au.mimecast.com/s/fRQ2CBNqgBCDR9WjC6oTGd?domain=youtube.com

Bandcamp:https://protect-au.mimecast.com/s/HrJtCD1vRkCoJKYqfAz9rz?domain=prometheanmisery.bandcamp.com

Label:https://protect-au.mimecast.com/s/QRknCE8wlRCl0J4LTPdzEw?domain=prcmusic.com

Ευχαριστούμε πολύ την Samantha για αυτήν την υπέροχη συνέντευξη και σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στα παραπάνω links ώστε να πάρετε μία ιδέα από την φοβερή μουσική της!Keep on Southernrocking Promethean Misery!