Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 01:52:42

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Rory Gallagher, ο μεγαλύτερος μουσικός της Ιρλανδίας τιμάται με έκθεμα μουσείου και κυκλοφορία 50ης επετείου

50η επέτειος Rory Gallagher 3 Σεπτεμβρίου 2021. ο θρυλικός κιθαρίστας της blues rock Rory Gallagher πρόσφατα ψηφίστηκε ως ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης της Ιρλανδίας, από τους ακροατές του Διεθνούς ραδιοφώνου του Δουβλίνου .Ο Rory ήταν κορυφαίος και νίκησε τους U2, Thin Lizzy ,Van Morrison και Christy Moore .Ο Rory Gallagher λέγεται ακόμα πως έπαιξε από τα καλύτερα σετ στο πρώτο Reading Festival το καλοκαίρι του 1971. ο Barry Whentzell έγραψε για το Rory Gallagher την Τετάρτη 26 Αυγούστου στο μουσείο του reading στη μεγάλη έκθεση του 1971 στο Reading Festival για πρώτη φορά οτι η έκθεση πήρε το όνομα της από το τραγούδι "for the last time" .

Υπάρχει σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την έκθεση από τον φωτογράφο των ροκ Jill furmanovsky . Επίσης από το πρώτο Reading festival υπάρχουν σπάνιες φωτογραφίες, φωτογραφικό υλικό poster για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια του festival . Από το ίδρυμα Rory Gallagher estate μία γενναιόδωρη προσφορά με διάφορα κομμάτια από το αρχείο του Rory . Θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο δημόσια στο μουσείο συμπεριλαμβανομένων η Fender telecaster του 1966, η Vox ac30 ενισχυτή και άλλα κομμάτια με τα οποία ο Gallagher έπαιξε στο φεστιβάλ 50 χρόνια πριν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση παρακαλώ επισκεφθείτε το επίσημο Reading Festival exhibition website. Σχεδόν ταυτόχρονα και συντονισμένα με τα εγκαίνια της έκθεσης του Μουσείου, κυκλοφόρησε το 50ο Anniversary Box Set του κλασικού ντεμπούτου σόλο άλμπουμ του Rory Gallagher το 1971 "Rory Gallagher". Αυτό το σετ περιλαμβάνει 5 δίσκους και  επίσης περιλαμβάνει μια ολοκαίνουργια μίξη του πρωτότυπου άλμπουμ, 30 ακυκλοφόρητες και εναλλακτικές λήψεις, και έξι τραγουδια του BBC Radio 1971 αλλά και τέσσερα κομμάτια του BBC Radio Sounds of the Seventies του 1971, όλα με mastering στα Abbey Road Studios. Περιλαμβάνεται επίσης, ένα ακυκλοφόρητο  50λεπτο DVD της πρώτης σόλο συναυλίας του Rory, το οποίο γυρίστηκε στο Παρίσι, για την τηλεοπτική εκπομπή "Pop Deux".