Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 06:44:54

BLUES ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Walter Trout - "Blues For The Modern Daze" 2012

Image
 
Ο κιθαρίστας Walter Trout υπήρξε πάντα ένας εργατικός bluesman, ένας τεχνίτης μουσικός που πέρασε απο μπάντες όπως οι Canned Heat και Bluesbreakers John Mayall, καθώς επίσης έπαίζε πίσω από θρύλους όπως Big Mama Thornton και John Lee Hooker πριν από την έναρξη της δική του σόλο καριέρας το1990.
Λίγα χρόνια πρίν,ο Trout άρχισε θα λέγαμε μια μουσική "μεταμόρφωση", μικρή στην αρχή, αλλά μαζεύοντας αρκετό κοινό  μέσα από άλμπουμ όπως το The Outsider του 2008 και το 2009 συλλογή  "Unspoiled By Progress".Πρίν μερικούς μήνες τον Απρίλιο κυκλοφόρησε ενα ακόμη άλμπουμ με την επωνυμία "Blues For The Modern Daze", και η εξέλιξη του φαίνεται να ολοκληρώνεται αφού ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός, και κιθαρίστας Walter, είναι τώρα η προσφηλή φωνή των μπλουζ, ακολουθώντας τα βήματα  καλλιτεχνών, όπως Big Bill Broonzy, JB Lenoir, και Blind Willie Johnson, των οποίων η επιρροή σε αυτά τα τραγούδια ο μουσικός συχνά αναφέρεται.
Ενα άλμπουμ διάρκειας περίπου 1,2 ώρων που περιέχει δεκαπέντε κομμάτια, συμπεριλαμβανομένων ενα βιβλιαράκι που καλύπτει την μουσική καριέρα του Walter αλλά και μερικές ωραίες φωτογραφίες. Πρέπει να πω πως είμαι οπαδός της μουσικής αυτού του καλλιτέχνη για αρκετά χρόνια, και πως εαν και δεν γεμίζει τεράστιες αρένες  είναι πραγματικά ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες που υπάρχουν, αλλά έχει και μιαπολύ καλή φωνή,και μαζί μια μπάντα που τον πλαισιώνει, μπορεί και προσφέρει εξαιρετικά τραγούδια στο κοινό του. Αυτό το άλμπουμ, είναι ενα απο τα καλύτερα άλμπουμ ροκ/μπλουζ για φέτος καθώς, ένας καλλιτέχνης και το συγκρότημά του βρίσκονται στην κορυφή των δημιουργικών δυνάμεών τους. Όλα τα τραγούδια είναι καινούργια, είναι δικής του σύνθεσης και δεν υπάρχει ένα αδύναμο τραγούδι
Ένα μείγμα από όλα τα είδη των μπλουζ,  που πραγματικά  ό, τι είανι αυτό που λέει στην επωνυμία του «Blues For The Modern Daze"

Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε απλό cd, σε Limited Edition CD και σε διπλό βινύλιο LP
Η εγγραφή έγινε στα Entourage Studios στο Hollywood, στην Καλιφόρνια .σε παραγωγή του Trout και του Eric Corne .
"Blues For The Modern Daze"

Track List

1.   Saw My Mama Cryin
2.   Lonely
3.   The Sky is Fallin' Down
4.   Blues for my Baby
5.   You Can't go Home Again
6.   Recovery
7.   Turn off your TV
8.   Lifestyle of the Rich and Famous
9.   Never Knew You Well
10. Puppet Master
11. Money Rules the World
12. All I Want is You
13. Brother's Keeper
14. Blues for the Modern Daze
15. Pray for Rain
 
 
Σάββας Συνοδινός