Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 07:56:54

BLUES ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

The Robert Cray Band-“In my Soul” (review)

Μερικές φορές ακόμα και οι πιο «συνεπείς» μουσικά καλλιτέχνες πρέπει να ταρακουνάνε λίγο τα πράγματα. Στην περίπτωση του Robert Cray αυτό σημαίνει να αλλάξει λίγο τη σύνθεση της μπάντας του.Κράτησε τον μπασίστα Richard Cousins αλλά «έφερε» το ντράμμερ Les Falconer και τον πληκτρά Dover Weinberg.Επίσης αυτή τη φορά ξανά δούλεψε με τον παραγωγό Steve Jordan που είχαν να συνεργαστούν από το 1999.
Υπάρχει λόγος που ο δίσκος τιτλοφορείται «In My Soul».
Ο Jordan βοηθά τον Cray να προχωρήσει σε soul μονοπάτια δίνοντας έμφαση στα γλυκά φωνητικά του και σε επιδέξια grooves.Στο σύνολο του μπορεί να είναι ένας συναισθηματικός δίσκος αλλά ατομικά τα τραγούδια είναι αρκετά δυνατά είτε μιλάμε για καινούριες συνθέσεις("Fine Yesterday") είτε για έξυπνα επιλεγμένες διασκευές.
Ανάμεσα στις διασκευές συναντά κανείς και μια funky εκτέλεση του "Nobody's Fault But Mine"(Ottis Reading) με τον Falconer να συμμετέχει και αυτός στα φωνητικά γεγονός ασυνήθιστο για τον Cray που δείχνει πόσο έχει «αναζωογονηθεί» από αυτή την αλλαγής τους μουσικούς του συνοδοιπόρους.
Όλα τα τραγούδια είναι τόσο καλά όσο οτιδήποτε άλλο έχει συνθέσει.
Το άλμπουμ ξεκινά αρκετά δυναμικά και καταλήγει να κλείσει αρκετά μελαγχολικά με πανέμορφα τραγούδια όπως τα «You're Everything» και «Deep in my Soul».
Ο Cray δείχνει να θέλει πλέον να βασιστεί στην ψυχή του γνωρίζοντας πλέον πως το βασικό είναι το groove.
Όλοι οι φίλοι των blues & soul θα αγαπήσουν τούτο εδώ το δημιούργημα και σίγουρα θα βρει μια θέση στο προσωπικό top 10 του καθένα στο τέλος της χρονιάς.

«In my soul» tracklist

1. You move me
2. Nobodys fault but mine
3. Fine yesterday
4. Your good thing's about to come to an end
5. I guess I'll never know
6. Hold on
7. What would you say
8. Hip tight onions
9. You're everything
10. Deep in my soul
11. Pillow (Bonus track)

Για το SouthernRock.gr Δημήτρης Μουργελάς